SaglasnostKorišćenjem ovog Veb-sajta vi pristajete na korišćenje kolačića u skladu sa ovom politikom kolačića. Videćete trenutnu poruku u tom smislu prilikom svoje prve posete ovom Veb-sajtu. Mada se ona neće obično pojavljivati prilikom kasnijih poseta, možete da povučete svoju saglasnost u bilo koje vreme sledeći instrukcije iz daljeg teksta.

Onemogućavanje kolačića

Ukoliko niste saglasni sa našim korišćenjem kolačića na Veb-sajtu, molimo da ih onemogućite sledeći instrukcije za vaš pretraživač. Ljubazno napominjemo da neka od korišćenja ovog Veb-sajta i usluga koje se pružaju na Veb-sajtu neće tako dobro funkcionisati ukoliko se onemoguće kolačići.
Kada organizacija koja postavlja kolačić obezbeđuje automatizovani alat za onemogućavanje u vezi svog/svojih kolačića, niže dajemo listu sa nazivom te organizacije, kategorijom kolačića koje postavlja zajedno sa linkom do njenog automatizovanog alata za onemogućavanje. U svim ostalim slučajevima, dajemo listu naziva samih kolačića i njihovog izvora na datum ove politike kolačića tako da možete lako da ih identifikujete i onemogućite ukoliko hoćete preko komandi svog pretraživača.
Neki pretraživači vam omogućavaju da signalizirate da nećete da se prati vaša aktivnost pretraživanja interneta. Onemogućavanje praćenja može da utiče na neka korišćenja ovog Veb-sajta i usluga koje se pružaju na Veb-sajtu.
Nakon vaše inicijalne posete Veb-sajtu, mi možemo da promenimo kolačiće koje koristimo. Ova politika kolačića će vam uvek omogućavati da znate ko postavlja kolačiće i u koju svrhu, i daće vam sredstva da ih onemogućite, tako da treba da je proverite s vremena na vreme.

Šta su kolačići?

Kolačići su tekstualne datoteke koje sadrže male količine informacija koje se učitavaju na vaš uređaj kada posetite neki veb-sajt. Kolačići se potom šalju nazad do izvornih veb domena prilikom vaših kasnijih poseta tom domenu. Većina veb stranica sadrže elemente iz višestrukih veb domena, tako da, kada posetite veb-sajt, vaš pretraživač može da primi kolačiće iz više izvora.
Kolačići su korisni zato što omogućavaju nekom veb-sajtu da prepozna uređaj nekog korisnika. Kolačići vam omogućavaju da efikasno obavljate navigaciju između stranica, zapamtite prioritete i generalno unapredite korisničko iskustvo. Oni takođe mogu da se koriste da se reklamiranje prilagodi vašim interesovanjima kroz praćenje vašeg pretraživanja širom veb-sajtova.
Sesijski kolačići se automatski brišu kada zatvorite svoj pretraživač, a trajni kolačići ostaju na vašem uređaju nakon što se zatvori pretraživač (na primer, da zapamte vaše korisničke prioritete kada se vratite na neki veb-sajt).

Koje vrste kolačića koristi Moj-eRačun?

Niže opisujemo kategorije kolačića koje koristi Moj-eRačun.
1. nužni kolačići, 2. statistički kolačići, 3. kolačići funkcionalnosti, 4. kolačići performasi i 5. kolačići za oglašavanje/targetiranje.

Politika kolačića ne pokriva veb-sajtove trećih lica

Ljubazno napominjemo da ova politika kolačića ne važi za, i mi nismo odgovorni za, prakse zaštite privatnosti veb-sajtova trećih lica koji mogu da budu povezani sa ovim Veb-sajtom.

Izmene politike kolačića

Možemo da ažuriramo ovu politiku kolačića i mi bismo vas podstakli da pregledate ovu politiku s vremena na vreme kako biste ostali obavešteni o tome kako mi koristimo kolačiće. Ova politika kolačića je poslednji put ažurirana u oktobru 2021. godine.