Tokom narednog perioda servis Moj-eRačun organizovaće više osnovnih i naprednih edukacija na temu eRačuna.

Kako se bliži rok za kada je planirano obavezno uvođenje eRačuna u javni sektor u Srbiji donošenjem zakona o elektronskim fakturama, servis Moj-eRačun će održati stručne edukacije pod nazivom Moj-eRačun Akademija sa ciljem da informiše i osposobi veći broj zaposlenih i firmi za prelazak na eRačune. Iskustvo je pokazalo, iako u Srbiji danas više desetina hiljada privrednih subjekata šalje i prima eRačune, još uvek postoji veći broj onih koji svesno svakodnevno gube resurse na papirne račune ili još gore, primaju i šalju “nelegalne eRačune” u formi neoverenih PDF dokumenata. S ciljem da se izbegnu ovakve skupe zamke i da se bez obzira na veličinu kompanije, svima omoguči neophodna edukacija o eRačunima pokrenuta je Moj-eRačun Akademija, jedina takva edukacija na tržištu koja polaznicima kroz teorijski i praktični deo omogučuje da nauče sve o eRačunu, svim polaznicima u Srbiji. Uči ih da razlikuju nelegalne od pravih eRačuna i daje konkretno praktično znanje slanja i primanja eRačuna.

Predavanja i praktične radionice, koje vode naši stručnjaci, posebno su namenjene računovodstvu, IT sektoru i rukovodiocima kako bi posebno i u potpunosti bili naglašeni benefiti koje eRačuni donose, između ostalog smanjenje troškova, ubrzavanje poslovnih procesa, brža i pouzdanija dostava kao i jednostavno čuvanje / arhiviranje poslatih računa.

Kako se ne bi desilo da firme nespremne dočekaju promene (na bolje) koje će se neminovno dogoditi, potrebno je edukovati se i već danas promeniti načine poslovanja koji oduzimaju vreme i novac, kao što je to učinilo više od 1.000 firmi iz svih delova Srbije koje su sa svojih preko 1.500 zaposlenih pohadjali Moj-eRačun Akademiju.

Termine edukacija Moj eRačun Akademije možete saznati na https://www.moj-eracun.rs, a prijaviti se na https://www.moj-eracun.rs/cms/product/eracun-akademija